En ikinä ole ajatellut perustaa blogia, mutta tässä sitä nyt ollaan kirjoittamassa ensimmäistä kirjoitusta omaan blogiin. Blogin kirjoittaminen on tuntunut aina todella kaukaiselta ajatukselta, koska en ole ikinä halunnut jakaa omaa elämääni ja mielipiteitäni koko maailman kanssa. Toisaalta taas on aina tuntunut, että ketään ei edes kiinnosta minun asiani ja niitä joita kiinnostaa voivat kysyä suoraan minulta. Nyt kuitenkin saimme koulutehtäväksi pohtia omaa oppimista ja kasvamista medioituneessa maailmassa, joten saan ensimmäistä kertaa elämässäni kirjoittaa blogi-kirjoituksen.

Itse en ole kovin aktiivinen mediaan osallistuja, vaan lähinnä seuraan sitä. En kerro joka päivä kuulumisiani sosiaalisessa mediassa, mutta luen ystävieni blogeja ja kirjoituksia facebookissa silloin tällöin. Käytän eniten mediaa tiedon hakuun, sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja vapaa-ajalla viihteeseen. Vaikka en itse tunne olevani kovin aktiivinen median käyttäjä, niin silti on erittäin tärkeää osata sitä, koska nykypäivänä opiskelu- ja työelämä vaatii taitavaa ja monipuolista median käyttöä. 

Lapsena en ole käyttänyt mediaa paljoakaan. Ainoat median lähteet olivat televisiosta tulevat lastenohjelmat, dvd:t ja joskus harvoin sain pelata meidän tietokoneella muumipeliä. Koulussakin meillä oli vanhat koneet ja tietokoneluokissa käytiin vain pelaamassa matikkapeliä kerran vuodessa, vasta lukiossa aloimme käyttää mediaa ja tietokoneita enemmän tiedon hakuun. Sain ensimmäisen kannettavan tietokoneen 15-vuotislahjaksi ja siitä lähtien olen käyttänyt tietokonetta aika paljonkin. Älypuhelinten yleistyttyä netti ja media ovat tulleet vieläkin lähemmäksi ja aikaa tulee vietettyä siellä enemmän. 

Lapsuuteni ja nuoruuteni aikana on tapahtunut suuri muutos median käytössä. Nykyisin lasten elämään kuuluu jo pienestä pitäen tietokoneet ja tabletit. Lapset ovat jo nuorina taitavia ja monipuolisia median käyttäjiä. Huomaan eron jo muutaman vuoden aikana, koska kolme vuotta nuorempi pikkusiskoni on käyttänyt tietokonetta ja mediaa paljon enemmän kuin minä niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. 

Koska maailma on muuttunut paljon viimeisen vuosikymmenen aikana, on tärkeää, että myös lasten ja nuorten kasvattajat pysyvät muutoksen mukana. Mielestäni tärkein taito median käytössä on suhtautua kriittisesti mediasta tulevaan tietoon, koska tieto ei välttämättä ole aina oikeaa ja täytyy itse päättää onko lähde luotettava. Mielestäni se on taito, joka tulisi opettaa jo lapsena, koska silloin yleensä ollaan erityisen herkkiä sokeasti uskomaan kaikkeen tietoon. Oikeaa ja luotettavaa tietoa on paljon, mutta tärkeintä on löytää se. Toisaalta lapsille tulisi opettaa myös miten toimia ja käyttäytyä mediassa. Esimerkiksi kuinka paljon paljastaa  itsestään sosiaalisessa mediassa ja mitä seurauksia niillä voi olla. On tärkeää käyttäytyä mediassa samalla tavalla kuin muualla elämässä ja seisoa sanojensa takana omalla nimellä.